Categorie
 
 
 
 
 
 

CUM SĂ ALEGI UN CEAS IDEAL?

Auriu, argintiu sau rose gold? Să alegi o curea din metal sau din piele? Ce se poartă în prezent? Dacă aceste întrebări te preocupă chiar acum, vom fi bucuroși să te sfătuim în acest blog!

Vrei să alegi ceasul potrivit care să ți se potrivească perfect? Te vom sfătui cum să o faci!

O PRIVIRE ÎN ISTORIE

Ceasul este de secole un obiect care are o valoare mare pentru proprietarul său. Primul ceas de buzunar a apărut încă în 1511, când posibilitatea de a ascunde timpul în buzunarul unei haine însemna o mare senzație. Cu siguranță nu ai spune că primul ceas de mână a fost o piesă extravagantă concepută exclusiv pentru doamne. Cu toate acestea, ceasul a devenit un accesoriu popular în întreaga societate. În zilele noastre, nu ne mai uităm la ceas ca la un miracol care ne va permite să ținem timpul sub control. În schimb ceasul a devenit  un accesoriu de modă cu atât mai popular, care reprezintă personalitatea sau gustul proprietarului și completează elegant aspectul general.

CE TIPURI DE CEASURI CUNOȘTI?

Primul pas ar trebui să fiealegerea tipului de ceas.

Inima fiecărui ceas este un mecanism care poate fi mecanic sau electric. Mecanismul mecanic este punctul culminant al artei ceasornicarului și este activat de un arc care trebuie tras în mod regulat. Mecanismul acestor ceasuri este adesea descoperit pentru a sublinia acuratețea și unicitatea lor. Cu toate acestea, există și mecanisme electrice care sunt mai des utilizate și sunt mai precise și mai accesibile. Cel mai popular tip este mecanismul Quartz cu ace analogice. Tot mai populare sunt și ceasurile digitale, care afișează timpul prin numere pe afișaj, sau în combinație cu ace analogice.

Mecanic, electric, cu ace sau digital? Acum că ți-ai ales tipul de ceas, trebuie să iei în considerare ocazia cu care îl vei purta cel mai des.

LA UN STIL DE VIAȚĂ ACTIV SE POTRIVEȘTE UN CEAS TIP SPORT

Ceasul ideal ar trebui să reprezinte stilul tău de viață. Dacă ești un tip sportiv, cu siguranță vei aprecia un ceas durabil și rezistent la apă cu multe funcții pe care să le poți folosi în timpul activităților tale. Pentru o durabilitate maximă a ceasurilor sportive, la fabricarea carcasei și a curelei se folosesc materiale din plastic sau compozite. Un ceas sport foarte popular este de exemplu modelul Cassio G-Shock, care combină un corp durabil din oțel-plastic cu un mecanism fiabil Quartz și este dotat cu o mulțime de funcții. Modelele mai scumpe combină în continuare funcții avansate, cum ar fi o busolă, un altimetru, un manometru și altele asemenea. Dacă ești interesat de ceasurile inteligente care au funcții precum GPS, barometru, măsurarea vitezei, senzor de ritm cardiac etc., cu siguranță merită menționat ceasul inteligent Samsung sau Garmin. Astfel de ceasuri pot deveni partenerul tău sportiv cu drepturi depline și îți pot oferi o mulțime de informații utile despre activitatea ta.

SA NU UITĂM DE ETICHETĂ ATUNCI CÂND SUNTEM ÎN SOCIETATE

Dacă vei purta ceasul în principal în societate sau la evenimente culturale, caută un ceas elegant. Purtarea unui ceas de mână cu ocazii formale are anumite reguli pe care nu trebuie să le uiți atunci când alegi să cumperi un ceas. Ceasul ar trebui să arate decent și, dacă este necesar, să fie ușor de ascuns sub mâneca hainei. La urma urmei, nu vrei ca un ceas masiv să îți deformeze manșeta sau mâneca. Materialul carcasei ceasului trebuie să se potrivească cu celelalte bijuterii pe care le porți. Alegerea curelei potrivite este, de asemenea, importantă. În cazul unei curele metalice, se aplică ceea ce am spus deja. Dacă ai ales un ceas cu curea din piele, ține minte că, cureaua ar trebui să se potrivească cu culoarea pantofilor, a curelei sau a poșetei. Producătorii populari de ceasuri elegante pentru ocazii formale sunt Certina, Citizen, Gant.

UN CEAS PENTRU ORICE OCAZIE

Ceasurile casual sau ceasurile universale reprezintă o combinație de cerințe estetice, confort și durabilitate. Dacă nu intenționezi să îți cumperi mai multe tipuri de ceasuri, alege dintre ceasurile populare Michael Kors, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Emporio Armani, care combină un design frumos cu funcționalitatea. Alege un ceas potrivit la îmbrăcăminte casual conform tendințelor actuale și nu uita că acesta trebuie să îți sublinieze personalitatea. Dacă ești un tip extravagant, nu îți fie teamă să experimentezi și să cauți un ceas mai puțin tradițional din atelierul Dolce&Gabana sau Versace. Fanii formelor pure și a minimalismului vor fi cu siguranță atrași de modelele clasice de la Daniel Wellington, unde poți alege dintre curele din piele sau textil.

PIESE DE LUX

Tânjești după o adevărată bijuterie? Atunci, nu ezita să optezi pentru branduri exclusive precum Breitling, Hublot sau Tag Heuer, al căror preț variază de la sute la mii de euro. Nu ai găsit încă pe site-ul nostru modelul pe care îl căutai? Nu ezita să contactezi managerul nostru de vânzări pe bondie@bondie.eu.

 

Sperăm că sugestiile noastre te vor ajuta să alegi ceasul ideal. Ține totuși minte că, trebuie mai întâi să îți placă ceasul și trebuie să te simți confortabil când îl porți. Dacă nu ești încă sigur cu privire la ce să alegi, nu ezita să ne contactezi. Vom fi bucuroși să te ajutăm!

 
 
 
Ai vizitat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version